Western House Waarborg

Deutsch English Nederlands

Maattabellen


Maattabellen

Maten en afmetingen kunnen variëren per fabrikant, merk en vorm.

Dames en herenschoenen

 

Kinderen

 

Dames Riemen

Heren Riemen

Wat is mijn riemmaat? Maat van je riem bepalen

Je wilt een nieuwe riem kopen maar daar sta je dan, welke riemmaat heb je eigenlijk? Zeker als je een riem via internet koopt weet je niet precies wat nu je maat is, je kunt de riem namelijk niet passen. Er zijn verschillende manieren om achter je riemmaat te komen, hieronder kun je deze lezen.


Oude riem opmeten

Als je al riemen hebt liggen is het natuurlijk makkelijk om achter je maat te komen, je kijkt gewoon in een van de oude riemen om de maat te zien. Is de maat nergens op de riem te zien kun je op de volgende manier de maat opmeten. Een riemmaat meet je altijd van het punt waar de riem en de gesp elkaar raken tot aan het middelste gaatje, een riemmaat loopt altijd met 5 op dus moet je het getal wel afronden. Kom je bijvoorbeeld op 94 cm uit dan is de maat dus 95 en meet je een afstand van 92 cm dan zal de maat 90 moeten zijn.


Dames en herenschoenen


Opmeten bij jezelf

Het opmeten van de riemmaat bij jezelf werkt eigenlijk het zelfde als het opmeten van een oude riem. Meet met een rolmaat of meetlint de omtrek van je middel, je kunt dit doen door over de broek heen te meten of door op te meten zonder broek aan. Het aantal centimeters in omtrek is dan dus ongeveer je maat. De uitkomst zal vrijwel hetzelfde zijn als wanneer je een oude riem zou opmeten.


Inkorten

Twijfel je over een maat dan kun je beter een grotere riem kopen dan wat je hebt opgemeten, de meeste riemen kun je vrij eenvoudig laten inkorten. Hierbij wordt de gesp van de riem verwijderd, het stuk leer wordt ingekort waarna de gesp er weer wordt opgezet. Dit kan een lastig karwei zijn, laat dit daarom doen door iemand die er verstand van heeft. Als je niet wilt dat de riem ingekort wordt kun je er ook altijd voor kiezen om er gaatjes bij te laten ‘ponsen’. Hierbij blijft de riem dezelfde maat maar zal het stuk wat overblijft na de gesp na het omdoen langer zijn, je krijgt er alleen wat extra gaatjes bij.